COVID-19 in KarnozinExtra®

Virus se kaže z visoko temperaturo in akutnimi respiratornimi simptomi, pri približno 52 % okužene populacije pa se kaže asimptomatsko.

Priča smo veliki globalni pandemiji novega virusa SARS CoV-2.

Virus se kaže z visoko temperaturo in akutnimi respiratornimi simptomi, pri približno 52 % okužene populacije pa se kaže asimptomatsko. Vendar pa lahko v hudih primerih virus povzroči odpoved pljuč in drugih organov, septični šok in smrt.

Številne značilnosti novega virusa nam še niso znane, svetovna raziskovalna središča in znanstveniki pa intenzivno delajo na odkrivanju novih informacij o virusnem genomu, njegovem razmnoževanju, vezavi na različne receptorje, načinih prenosa in vstopa v telo ter definiranju različnih terapevtskih protokolov za hitrejše okrevanje okuženih.

Imunskisistem in virusi

Virusne okužbe krepijo naš obrambni sistem. Nekatere virusne okužbe je zelo enostavno preboleti, včasih sploh ne vemo, da jih imamo. Vendar pa nekateri virusi povzročajo hujše klinične slike.

Najpogostejši simptom virusne okužbe je zvišana telesna temperatura. Je zelo tipičen in predstavlja enega od naših obrambnih odzivov.

Visoka temperatura spodbuja aktiviranjeT in B limfocitov, naših celic, ki se borijo proti virusom. Zato temperature ni potrebno zbijati, dokler ne preseže 38,5.

Kako naše imunske celice ubijajo viruse?

Ko virus okuži naše celice, začne delovati naš imunski sistem. Limfociti T in B proizvajajo različne snovi, ki imajo nalogo, da z različnimi mehanizmi odstranijo okužene celice.

Celice imunskega sistema pravzaprav proizvajajo škodljive snovi, katerih cilj je odstraniti virus. Ta boj med našim imunskim sistemom in virusom se imenuje vnetje.

Če je imunski odziv dobro uravnotežen, se bodo naše imunske celice v nekaj dneh spopadle z virusnim povzročiteljem. Kadar je imunski odziv premočan, kot v primeru hudih okužb z virusom SARS CoV-2, potem naša obramba naredi večjo škodo s tvorbo velike količine vnetnih produktov kot sam virus. Ta reakcija uniči tudi okoliška, neokužena, zdrava tkiva.

Ko nas virus napade, pride do povečane proizvodnje dušikovega oksida. Pri virusnih okužbah povečane koncentracije dušikovega oksida vodijo do tvorbe izjemno strupenega peroksinitrita, ki poškoduje tkiva in DNK.

Znanstveniki iz Avstralije, Indije in Združenih držav so objavili znanstveno delo, v katerem menijo, da bi uporaba L-karnozina pri bolnikih s COVID-19 lahko preprečila poškodbe pljuč ter zmanjšala zaplete in smrt.

https://www.mdpi.com/1660-4601/17/11/3986/htm

Kaj je L-karnozin?

L-karnozin je dipeptid, ki je naravno prisoten v človeškem telesu.

Ima več pozitivnih vlog:

  • Antioksidant (odstranjuje proste radikale)
  • Zmanjša vnetje
  • Kelatira in odstranjuje težke kovine
  • Upočasni staranje
  • Ohranja normalen pH v celicah

Po mnenju znanstvenikov je L-karnozin dobra izbira kot preventiva in med okužbo z virusom SARS CoV-2 iz več razlogov:

  • V primerjavi z drugimi terapijami je relativno poceni, lahko ga dobimo brez recepta in nima stranskih učinkov;
  • Zmanjša koncentracijo dušikovega oksida in škodljivega peroksinitrita ter ščiti tkiva pred prekomerno vnetno reakcijo;
  • Uravnoteži imunski odziv;
  • Študije so pokazale, da je karnozin zelo učinkovit pri virusu gripe, virusu zika in mrzlici denga.

Cepivo je zagotovo najboljša zaščita pred različnimi virusi in predstavlja pomembno dediščino sodobnega sveta. Razvoj cepiva je resno in dolgoročno delo, ki zahteva testiranje njegove varnosti in učinkovitosti.

Po zadnjih ugotovitvah lahko uporaba karnozina pri bolnikih s COVID-19 pomaga pri boljšem nadzoru bolezni in zmanjšanju škode, ki jo povzroča virus SARS CoV-2.

ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: