Karnozin in Alzheimerjeva bolezen

Alzheimerjeva bolezen je počasi napredujoča možganska bolezen, za katero je značilna izguba spomina in možne motnje v razmišljanju, načrtovanju, govoru in zaznavanju.

Alzheimerjeva bolezen je počasi napredujoča možganska bolezen, za katero je značilna izguba spomina in možne motnje v razmišljanju, načrtovanju, govoru in zaznavanju. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence – skupine motenj osrednjega živčevja, ki povzročajo izgubo intelektualnih in socialnih veščin. Načeloma pri Alzheimerjevi bolezni možganske celice odpovejo in odmrejo, kar povzroča nenehno upadanje spomina in duševnih funkcij.

Mnogi znanstveniki menijo, da je vzrok za Alzheimerjevo bolezen povečanje proizvodnje in/ali kopičenja določenega proteina (beta-amiloidnega proteina) v možganih, kar vodi v disfunkcijo ali odmiranje živčnih celic. Poleg tega so nekatere študije o tej bolezni pokazale povečano koncentracijo cinkovih in bakrovih ionov v možganih bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo.

Eksperimentalne študije so pokazale, da karnozin lahko zmanjša ali popolnoma prepreči poškodbe celic, ki jih povzroča toksični učinek beta amiloida, beljakovine, značilne za Alzheimerjevo bolezen. Beta amiloid reagira z nekaterimi receptorji RAGE in povzroči poškodbe živčnih celic in možganskih arterij. KarnozinExtra blokira in inhibira aktivnost beta-amiloida in tako ščiti živčno tkivo pred razvojem demence.

Poleg tega karnozin s svojim nevtralizirajočim učinkom ščiti možganske celice pred izjemno strupeno snovjo, α-β-nenasičenim akrolein aldehidom, ki nastane pri peroksidaciji večkrat nenasičenih lipidov. Ker se karnozin bori proti vsem vrstam aldehidov, je to odgovor na vprašanje, zakaj je KarnosineExtra univerzalni celični zaščitnik in igra preventivno vlogo pri Alzheimerjevi bolezni in drugih boleznih, povezanih z oksidativnim stresom.

Ravni karnozina so bistveno nižje pri bolnikih z Alzheimerjevo boleznijo in drugimi nevrodegenerativnimi motnjami, kar kaže, da pomanjkanje karnozina prispeva k bolezni ali pa je pri uporabi karnozina bolj verjetno, da se simptomi kažejo počasneje. V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bo dodatek karnozina odstranil večino celične toksičnosti, ki prispeva k tem boleznim. Rezultati raziskav na živalih in ljudeh zdaj pripisujejo karnozinu pomembno vlogo pri preprečevanju Alzheimerjeve bolezni.

Karnozin deluje tudi preventivno na kasnejše mehanizme, ki spremljajo Alzheimerjevo bolezen. Cinkovi in ​​bakrovi ioni verjetno spremenijo kemično strukturo normalnih beta-amiloidov in so razlog za njihovo toksičnost. Ta sprememba zahteva rahlo kisli medij, ki veže cinkove in/ali bakrove ione na beta-amiloid. Ta stanja (kisli medij in povečana koncentracija cinkovih in bakrovih ionov) so prisotna kot del vnetne reakcije na mestu poškodbe. Karnozin kot odličen kelator bakra in cinka (in drugih kovin) je sposoben odstraniti te težke kovine iz telesa. To lahko kaže na drugo pomembno funkcijo karnozina pri preprečevanju in odlašanju napredovanja Alzheimerjeve bolezni in drugih degenerativnih možganskih bolezni.

Pomembno! Ali so vsi dodatki, ki vsebujejo karnozin, enaki?! (Kliknite na povezavo za več informacij.)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21423579
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: