Karnozin in kardiovaskularne bolezni

Bolezni srca in ožilja so še vedno največji morilec med boleznimi in so odgovorne za približno polovico vseh smrti.

Bolezni srca in ožilja so še vedno največji morilec med boleznimi in so odgovorne za približno polovico vseh smrti. Večkrat nenasičene maščobne kisline se pojavljajo kot glavna sestavina lipoproteinov nizke gostote (LDL) v krvi in ​​oksidacija teh lipidnih komponent LDL igra ključno vlogo pri aterosklerozi. Višja kot je raven oksidiranih lipidov, bolj bodo krvne žile poškodovane.

Škodljivi proces oksidativne reakcije se nadaljuje in lahko povzroči nastanek penastih celic in plaka kot osnove ateroskleroze. Oksidirani LDL je aterogen in naj bi bil pomemben pri tvorbi aterosklerotičnih plakov. Poleg tega je oksidirani LDL citotoksičen in lahko neposredno poškoduje endotelijske celice. Karnozin s svojimi antiglikacijskimi in antikarbonilacijskimi lastnostmi pomaga preprečevati škodljive spremembe holesterola LDL, ki prispevajo k zgodnjim fazam nastanka arterijskih oblog, kar je še posebej pomembno za zaščito krvnih žil pred sladkorno boleznijo. V kolikor pride do poškodbe in se arterije zožijo, karnozin nudi pomoč pri potencialno življenje ogrožujočem stanju. Ko se pretok krvi ustavi, kisik in hranila zaradi prisotnosti ishemije ne dosežejo tkiva. Čeprav slabši pretok krvi povzroči neposredno škodo, se še več škode pojavi, ko se pretok krvi obnovi in s kisikom bogata kri preplavi površino. Ta dvojni učinek se imenuje ishemična/reperfuzijska poškodba in predstavlja glavni del invalidnosti, ki spremlja srčni infarkt, možgansko kap ali travmatsko poškodbo.

Oksidativni stres skrajša pričakovano življenjsko dobo in prispeva k tveganju za aterosklerozo in njene posledice, kot sta srčni infarkt in možganska kap. Močan antioksidativni učinek karnozina, skupaj z njegovo sposobnostjo odbijanja prostih radikalov in poškodovanih beljakovin, mu daje edinstveno zaščitno lastnost, ki lahko podaljša življenjsko dobo.

KarnozinExtra lahko zavira aktivnost simpatičnega živčnega sistema, ki sicer spodbuja hipertenzijo, s čimer zmanjša zvišanje krvnega tlaka, povezanega z debelostjo.

Zdrav miokard seveda vsebuje določeno koncentracijo karnozina. Dodatek karnozina seveda bistveno izboljša moč in vzdržljivost srčne mišice (tudi za 30%). Izguba kontraktilnosti miokardnih celic je pogost vzrok smrti pri ishemični bolezni srca. Na podlagi rezultatov nedavnih farmakoloških testov je bilo ugotovljeno, da karnozin izboljša kontraktilnost miokarda tudi med ishemijo, pa tudi verapamil (blokator kalcijevih kanalčkov), ki se pogosto predpisuje pri zdravljenju srčnih bolezni.

KarnozinExtra odpira nova obzorja pri zdravljenju srčno-žilnih bolezni.

Na podlagi testov lahko ugoden učinek karnozina na srčno-žilne motnje povzamemo na naslednji način:

• povečano krčenje srčne mišice,

• uravnavanje krvnega tlaka,

• zaščita pred pomanjkanjem kisika (hipoksija, ishemija) v tkivih z ishemično boleznijo srca,

• zaščita pred oksidacijo LDL holesterola in aterosklerozo.

Karnozin ima široko uporabo kot dodatek pri zdravljenju vseh oblik srčnega popuščanja. Študije so pokazale, da karnozin lahko izboljša delovanje srčne mišice, verjetno z uravnavanjem ravni kalcija v celicah – kot so pokazale študije na podganah. Poleg tega karnozin zmanjša raven leptina, hormona debelosti. Raven tega hormona se v krvi diabetikov večkrat poveča, zviša pa se tudi krvni tlak. Poleg tega karnozin zagotavlja zaščito pred aterosklerozo. Karnozin znižuje krvni tlak z vazodilatacijo (odpiranjem krvnih žil). Eden od mehanizmov, s katerim se to doseže, je povečanje proizvodnje dušikovega oksida.

Za razjasnitev učinka karnozina na podgane s programirano hipoksijo (pomanjkanje kisika) so bile narejene zanimive raziskave. Bile so izpostavljene okolju, v katerem je bilo tako pomanjkanje kisika, da je bilo njihovo gibanje onemogočeno. Revitalizacija se doseže z dodajanjem kisika v njihovo okolje. Podgane, zdravljene s karnozinom, so si opomogle po 4,3 minutah, medtem ko so podgane, ki niso bile zdravljene s karnozinom, okrevale po 6,3 minuahe, kar je statistično značilna razlika.

Na koncu lahko rečemo, da je KarnozinExtra izjemno prehransko dopolnilo za preprečevanje in zdravljenje skoraj vseh srčno-žilnih motenj.

ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: