Karnozin in motnje avtističnega spektra

Motnje avtističnega spektra so nevro razvojne motnje, za katere so značilne težave v socialni interakciji, komunikaciji in nagnjenosti k ponavljajočemu se vedenju.

Motnje avtističnega spektra so nevro razvojne motnje, za katere so značilne težave v socialni interakciji, komunikaciji in nagnjenosti k ponavljajočemu se vedenju. Vendar pa se simptomi in njihova resnost v teh treh osnovnih delih zelo razlikujejo. Simptomi se lahko gibljejo od relativno blagih do hudih, vendar se hudi primeri pojavijo, ko ponavljajoče se vedenje in pomanjkanje govora motita vsakdanje življenje.

Bilo je precej razburljivo, ko je nevrolog Michael Chez objavil rezultate zdravljenja avtističnih motenj (avtizma in Aspergerjevega sindroma). Od leta 2001 je bilo skoraj 1000 avtističnih otrok zdravljenih s karnozinom. Ugotovil je, da se je v 80% do 90% primerov stanje bistveno izboljšalo v samo 8 tednih po začetku zdravljenja. Doktor Chez trdi, da karnozin deluje v čelnihrežnjih možganov, kjer svoje učinke združuje z učinkom nevrotransmiterjev, ki delujejo v globokih predelih možganov. Izjemne rezultate tega zdravljenja so potrdili tudi starši avtističnih otrok, po samo enem tednu od začetka zdravljenja. Opazili so  izboljšave v komunikaciji, vedenju in socialnih stikih. Zdravljenje dislektikov, s strani zdravnika Cheza, prav tako kaže izboljšanje, predvsem v sposobnosti branja in ravni pozornosti. Poleg poročila o zdravljenju 1000 avtističnih otrok je dr.Chez je izvedel dvojno slepo študijo z 31 avtističnimi otroki s podobnimi rezultati. Dajal jim je 400 mg karnozina na dan in pri tem niso bili opaženi nobeni neželeni stranski učinki.

Peroralno uživanje KarnozinaExtra je povzročilo statistično značilno izboljšanje avtističnega vedenja in izboljšano razumevanje govora. Čeprav mehanizem delovanja tega dipeptida še ni znan se domneva, da deluje na regulacijo živčnih impulzov ter da vpliva na prenos cinkovih in bakrovih ionov v entorhinalni skorji.

KarnozinExtra lahko izboljša nevrološko delovanje in deluje kot nevroprotektivni peptid.

Študija, objavljena januarja 2007 v reviji Psychological Science je pokazala, je da otroci z disleksijo ne morejo filtrirati prihodnjih informacij, kar otežuje nastanek mentalnih centrov za prepoznavanje zvokov črk in besed. Študije so vodili nevrologi Zhong-Lin Lu (Univerza v Južni Kaliforniji), raziskovalna sodelavka Anne Sperling (Nacionalni inštitut za zdravje), psiholog Franklin Manis (Univerza Južne Kalifornije)  psiholog Mark Seidenberg (Univerza Medison -Wisconsin). Omenjeni znanstveniki verjamejo, da je nezmožnost filtracije zvokov iz naravne okolice lahko posledica nenormalno nizkih ravni nevrotransmiterja GABA, ki pomaga možganom filtrirati nepomembne informacije. KarnozinExtra med drugim stimulira proizvodnjo tega nevrotransmiterja, ščiti centralni živčni sistem in na ta način pozitivno vpliva na disleksijo.

Starši otrok z disleksijo so opazili izboljšanje branja in boljšo koncentracijo pri svojih otrocih že nekaj tednov po začetku jemanja zdravila KarnozinExtra.

ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: