Karnozin in multipla skleroza

Multipla skleroza (MS) je nepredvidljiva, pogosto onesposobljavajoča bolezen centralnega živčnega sistema (CŽS)...

Multipla skleroza (MS) je nepredvidljiva, pogosto onesposobljavajoča bolezen centralnega živčnega sistema (CŽS) pri kateri je moten pretok informacij znotraj centralnega živčnega sistema ter medosrednjim živčevjem in periferijo. Napredovanje, resnost in specifičnost simptomov pri osebi z multiplo sklerozo se ne morejo predvideti. Pri večini ljudi z multiplo sklerozo je bolezen diagnosticirana v starosti med 20 in 50 let, od tega je najmanj dva do trikrat več žensk kot moških.

Multipla skleroza (MS) vključuje imunološko posredovan proces, pri katerem pride do motenegaimunskegaodziva telesa, usmerjenega proti centralnemu živčnemu sistemu. Točen antigen, ki aktivira celice imunskega sistema za napad ostaja neznan, zaradi česa veliko strokovnjakov meni, da je multipla skleroza bolezen, ki je “imunsko posredovana” in ne avtoimunska.

 • V osrednjem živčevju imunski sistem napade mielin – maščobnosnov, ki obdaja in pokriva živčna vlakna.
 • Poškodovan mielin tvori brazgotinsko tkivo (sklerozo), po kateri je bolezen tudi dobila ime.
 • Ko je kateri koli del mielina ali živčnega vlakna poškodovan ali uničen, so živčni impulzi, ki potujejo v možgane in hrbtenjačo in iz njih, spremenjeni ali prekinjeni, s čimer izzovejo veliko število simptomov.
 • Menijo, da se bolezen pri gensko predisponiranih osebahaktivira s kombinacijo enega ali več okoljskih dejavnikov.
 • Ljudjez multiplo sklerozoponavadi dobijo eno od štirih oblik bolezni, ki je lahko blaga, zmerna ali huda: klinično izoliran sindrom, relapsno-remitentnamultipla skleroza, primarno progresivnamultipla skleroza in sekundarno progresivna multipla skleroza.

Za multiplo sklerozo ni zdravila. Zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje multiple skleroze, čeprav slabo delujejo, imajo lahko neželene stranske učinke in se težko prenašajo.

KarnozinExtra je pokazal presenetljive in neverjetne rezultate pri bolnikih z multiplo sklerozo. Na primer, bolniki, ki so jemali karnozin, so subjektivno opazili, da so simptomi, ki so jih imeli predkarnozinom,izginili. Ker multipla skleroza lahko poškoduje nevrone v možganih in hrbtenjači, lahko mišice postanejo šibke in neučinkovite. Pogosti so mišični krči ali nenadni nekontrolirani gibi, znani tudi kot spastičnost. Opazno je, da karnozin povečuje moč mišic in njihovo kontrakcijo ter zmanjša krče. Poleg tega je prvi simptom, ki ga bolniki po uporabi karnozinanajpogosteje opazijo, tako imenovana “vročina v nogah”. Te ugotovitve je mogoče razložiti z učinkom karnozina, ki deluje kot nevropeptid (izboljša prenos živčnih impulzov) ali z odstranjevanjem toksičnih presnovnih produktov iz celic, ki so bile prizadete zaradi oksidativnega stresa. Prav tako bolnikiopazijo, da so se utrujenost, mravljinčenje, vrtoglavica, slabost in težave z vidom zmanjšali. Obstajajo tudi bolniki z diagnozo multiple skleroze, ki jo imajo že vrsto letin ki so takoj po postavljeni diagnozi začeli z uporabo karnozina, pri katerih sesimptomi multiple skleroze še niti niso pojavili.

Trenutno ne obstaja uradna razlaga ali klinična študija, ki bi natančno pojasnila zvezo med karnozinom in multiplo sklerozo, so pa povratne informacije od pacientov z multiplo sklerozo, ki so jemali KarnozinExtra (posebne formulacije dodatkov na osnovi karnozinu), izredne!

Bolniki poročajo:

 • krči so manjše intenzivnosti in frekvencevse dokler popolnoma ne izginejo;
 • moč v mišicah se občutno poveča;
 • izboljšan vid;
 • izboljšane fine motorične sposobnosti (koordinacija mišic rok, gibov pesti in rok);
 • povečan libido;
 • izboljšano razumevanje govora.

Obstaja še veliko odgovorov, ki jih je potrebno najti in na tem se dela.

Glede na to, da KarnozinExtra nima toksičnih učinkov, saj je naravno prehransko dopolnilo, ki deluje sistematsko in ne posega v nobeno znano terapijo multiple skleroze, ga vsekakor lahko priporočamo kot dodatno terapijo pri zdravljenju te bolezni.

Zelo pomembno je prebrati: Ali so vsi dodatki na osnovi karnozina enaki?

ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: