Karnozin in očesne bolezni (katarakta in glavkom)

Katarakta je zamegljenost običajno jasne očesne leče. Spremembe beljakovin v leči vplivajo na to, kako leča odbija svetlobo in zmanjšuje njeno jasnost,...

Katarakta je zamegljenost običajno jasne očesne leče. Spremembe beljakovin v leči vplivajo na to, kako leča odbija svetlobo in zmanjšuje njeno jasnost, kar ima za posledico slabo vidno zaznavanje. Kemična modifikacija teh beljakovin vodi do razbarvanja leče. Pri jedrski katarakti se koncentrično tvorijo nova kortikalna vlakna, ki vodijo do zadebelitve očesne leče, ki pogosto porumeni in lahko poveča goriščno moč naravne leče. Povečana kratkovidnost je lahko tudi dokaz progresivne jedrske katarakte.

AGE so ena ključnih snovi, ki povzročajo sivo mreno. Karnozin ne le zavira tvorbo AGE, ampak tudi ščiti normalne beljakovine pred toksičnimi učinki že oblikovanih AGE. Ta ugotovitev je precej nova, iz leta 2000, ko so bili objavljeni prispevki s strani RoyalCollege, Universityof London (C. Brownson, A.R. Hipkiss, et al.) o učinkih karnozina. Njihovi poskusi temeljijo na naslednjem: nastal je glikoziliranovalbumin (beljakovinski protein poškoduje znana glikacijska snov, metilglioksal). Poškodovan ovalbumin se je pomešal s kristalinom, proteinom očesne leče, ter povzročil nastanek navzkrižnih povezav v kristalini in nato njeno motnost. Karnozin ni le preprečil poškodbe kristala, temveč je povzročil tudi obnovo njegove strukture in povrnil prosojnost.

Glavkom je bolezen, ki poškoduje vidni živec. Običajno se pojavi, ko se tekočina nabira v sprednjem delu očesa. Ta dodatna tekočina poveča očesni tlak in poškoduje vidni živec. Nove študije so potrdile pozitivne učinke karnozina pri napredovalem glavkomu, pa tudi za njegovo preprečevanje. Ta ugotovitev je izjemno pomembna za bolnike z Alzheimerjevo in Parkinsonovo boleznijo, ki imajo pogosto glavkom.

Učinek kapljic za oči na osnovi karnozina na upočasnitev staranja oči in vida je zagotovo dokazan.    Ugotovljeno je bilo, da so te kapljice skoraj 100 % učinkovite v primerih primarne senilne katarakte in 80 % učinkovite v primerih napredovale senilne katarakte. Kapljice na osnovi karnozina se v nekaterih državah redno uporabljajo kot zdravilo za očesne bolezni.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21048433
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: