Razlika med čistim L-Karnozinim in KarnozinomExtra

L-Karnozin so odkrili pred 100 leti, zakaj ni postal popularen že prej?

Veliki problem z L-Karnozinom je ta, da deluje samo v “in vitro” pogojih. To pomeni, da manifestira svoje delovanje samo v laboratorijskih pogojih, ko se karnozin injicira neposredno v celice. Ko človek poje hrano, ta ne gre direktno v celice, pač pa gre skozi številne faze in procese, v njih pa se čisti karnozin izgublja.

Tipičen obrok ki vsebuje rdeče meso zagotavlja 250 mg čistega karnozina, ki se v človeškem telesu zelo hitro razgradi z encimom karnozinaza. To pomeni, da celo takrat, ko se oseba zanaša na rdeče meso kot vir karnozina, karnozin, ki ga tako vnesemo v organizem, ne traja dovolj dolgo, da bi ponudil svoje zaščitne učinke. Enako je z dodatki prehrani, ki vsebujejo čisti L-Karnozin. Pri uporabi dodatka, ki vsebuje čisti karnozin, je njegova absorpcija pod 20%, običajno okoli 10-15%. Skratka, če razmišljate o uporabi dodatka, ki vsebuje čisti karnozin, vam priporočamo, da ga ne jemljete.

KarnozinExtra je dodatek prehrani, ki vsebuje L-karnozin v posebni obliki, ki je zaščitena pred delovanjem karnozinaze (karnozinaza – encim ki razgrajujekarnozin in ga tako naredi skoraj neuporabnega). Formulacija KarnozinExtra izdelka omogoča vzdrževanje stalne in visoke koncentracije karnozina v krvi in tkivih skozi 8-12 ur. To v veliki meri poenostavni jemanje dodatka, ker ga je treba zaužiti samo zjutraj in zvečer, da bi zajeli celo obdobje 24h. Za razliko od KarnozinExtra, bi jemanje dodatka, ki vsebuje čisti karnozin, zahtevalo jemanje skoraj vsakih 30 min. Prav tako bi potrebovali veliko večje doze (od 1 mg do 2 mg čistega karnozina vsako uro)!

Poglejte si spodnji graf, da boste videli ogromno razliko v absorpciji in koncentracijah med čistim L-karnozinom in KarnozinomExtra.

Danes igra razmerje med denarjem in kakovostjo zelo pomembno vlogo. Za približen finančni pregled, slika spodaj kaže še eno dimenzijo razlike med čistim L karnozinom in KarnozinomExtra.

* Povprečna maloprodajna cena 500mg čistega L-karnozinana kapsulo (podatek lahko malo varira).

** Ker je absorpcija čistega L-karnozina iz kapsul v človeško telo približno 15% (za razliko od absorpcije L-karnozina iz kapsul KarnozinaExtra, kjer je mnogokrat večja), smo prilagodil količino čistega L-karnozina v kapsuli, da bi se teoretično ujemala s količino v kapsuli KarnozinExtra. Preventivni odmerek dodatka KarnozinExtra je 2 kapsuli na dan. Za nekatera obolenja je odmerek večji, razlika u ceni pa je še bolj poudarjena.

ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: