Sergej Ostojić

Prof. Sergej Ostojić je višji biomedicinski znanstvenik s širokim raziskovalnim ozadjem na področju medicine, uporabne fiziologije in prehrane.

Njegove trenutne raziskave so osredotočene na ocenjevanje učinkovitosti in varnosti novih prehranskih dopolnil, usmerjenih v mitohondrije (npr. gvanidinoocetna kislina, kreatinske soli, nukleotidi, molekularni vodik), namenjenih reševanju oziroma podpori oslabljene bioenergetike v zdravju in bolezni.

Ima 7 patentov in patentnih prijav s tega področja v ZDA, Veliki Britaniji, EU in na Japonskem. Doslej je bil avtor in soavtor več kot 250 recenziranih raziskovalnih in preglednih člankov, vključno s tistimi v odmevnih revijah, kot so The Lancet, Nature, BMJ, Trends in EndocrinologyandMetabolism, Theranostics, Trends in FoodSciences in Technology, MayoClinicProceedings, PharmacologicalResearch, ClinicalNutrition, Nutrients, EuropeanJournalofNutrition itd.; 120+ vabljenih predavanj in recenziranih konferenčnih povzetkov; 12 poglavij knjige in 4 knjige.


Njegove trenutne raziskave sledijo dvema glavnima temama:

(a) preučevanje sposobnosti preživetja mitohondrijev in ciljno usmerjenih prehranskih posegov za reševanje oslabljene bioenergetike v zdravju in bolezni ter

(b) analiza matrik zdravja prebivalstva pri kroničnih kardiometabolnih boleznih. Njegovo raziskovalno znanje in izkušnje vključujejo predklinični in klinični razvoj nutricevtikov, povezanih z mitohondriji, randomizirana kontrolirana preizkušanja s prehranskimi posegi, farmakokinetiko prehranskih dopolnil, tkivno specifično presnovno oceno in prevajanje ter klinično fiziologijo.

Je prejemnik mednarodno konkurenčnih štipendij za raziskave, vključno z Evropsko komisijo, štipendijo za znanstvene raziskave WADA, mednarodno nagrado NSCA in številnimi industrijskimi dotacijami. Prof. Ostojić je član AmericanCollegeofPhysicians, AmericanSocietyforNutrition, InternationalSocietyforCerebralBloodFlowandMetabolism in NutritionSociety.

Prof. Sergej Ostojić je pridruženi urednik znanstvenih revij Frontiers in Physiology in Research in Sports Medicine, urednik revij Frontiers in Pharmacology, Frontiers in Nutrition in InternationalJournalofPublicHealth, svetovalec urednikov za CurrentTopics in NutraceuticalResearch ter član uredniškega odbora za Food Science andNutrition ter JournalofFunctionalFoods.

Prof. Sergej Ostojić je član mednarodnih raziskovalnih mrež na področju zdravja prebivalstva, vključno z EuropeanChildhoodObesitySurveillanceInitiative (WorldHealthOrganization), NCD RiskFactorCollaboration (ImperialCollege London) in Global BurdenofDisease (Universityof Washington).

Je tudi član AmericanCollegeofPhysicians, AmericanSocietyforNutrition, AmericanPhysiologicalSociety, NutritionSociety, InternationalSocietyforCerebralBloodFlowandMetabolism in Mitochondrial Medicine Society.

S svojo ekipo je zgradil trajnostna partnerstva s podjetji, ki omogočajo skupne projekte za obravnavo predkliničnih razvojnih študij in kliničnih preskušanj za številne inovativne terapevtike, usmerjene v mišice in možgane!

In prof. Sergej Ostojić je oseba, ki stoji za Cregaatinom, ki je plod njegovih raziskovanj na področju kreatina in njegove uporabe ter v sodelovanju s podjetjem Carnomed. Je eden izmed najbolj pomembnih znanstvenikov na svetu, ki proučujejo kreatin.

Sergej M. Ostojić, MD, PhD, profesor medicine na Univerzi v Novem Sadu in Univerzi v Beogradu, ki se že vrsto let ukvarja z raziskavami GAA (guanidinoocetne kisline) je pobudnik ustanovitve raziskovalne skupine GAA-science (GAA_science.com)

GAA-science.com

Ta izobraževalni portal je vzpostavljen kot stranski projekt raziskovalne skupine pod vodstvom prof. dr. Sergeja M. Ostojića z namenom zbiranja, razvrščanja in predstavitve znanstvenih študij o gvanidinoocetni kislini (GAA) na enem mestu. Prispevki so zbrani iz recenziranih akademskih revij in publikacij ter relevantnih znanstvenih dogodkov.

Avtorji portala so za namene iskanja literature uporabili ustrezne baze podatkov (kot so PubMed, Webof Science in SCOPUS), upoštevani pa so le članki v angleškem jeziku. Seznam študij se redno posodablja, pri čemer so študije predstavljene v abstraktni obliki, kategorizirane glede na raziskovalno disciplino (npr. Fiziologija, Patofiziologija, Človeška prehrana, Krmni dodatki) in povezane s celotnim besedilom, kadar je to mogoče.

Prizadevamo si olajšati in izobraževati strokovnjake in splošno javnost, ki jih zanima uporaba GAA, bodisi kot eksperimentalnega sredstva v prehrani ljudi ali kot inovativnega krmnega dodatka v prehrani živali, za izboljšanje zdravja in učinkovitosti ali energetske presnove in kakovosti mesa. Boljše splošno razumevanje varnosti in učinkovitosti dodatnega GAA bo skupnosti pomagalo pri sprejemanju bolj informiranih odločitev o tej organski spojini.

ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Ponosni smo, da vam lahko ponudimo izdelke navišje kakovosti.
BREZPLAČNA DOSTAVA
Pri nakupu nad €10,000, vam izdelke dostavimo brezplačno.
Humanitarni projekti
Nakup izdelkov pomaga otrokom s posebnimi potrebami do bolj samostojnega življenja.
BREZPLAČNO SVETOVANJE
Imate vprašanje v zvezi z vašo
prehrano ali nakupom izdelka?
4 healthy life logo
4 healthy life logo
4 healthy life logo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na naše novice, da boste na tekočem o vseh novostih in akcijah!
4 healthy life logo
ENERGY FOR HEALTHY LIFE
Naslov ulica
1000 Ljubljana

Telefon: +386 41 333 222
E-pošta: info@energy4healthy-life.com
STRUKTURA STRANI

Kategorije
Znamke
Akcije
MOJ RAČUN

Moj račun
Zgodovina naročil
Vračila
MOŽNA PLAČILA

4 healthy life logo
© 2023 ENERGY FOR HEALTHY LIFE | Spletni piškotki | Pogoji poslovanja | Politika zasebnosti | AVTORJI: